Розробка та дослідження сегментації зображень U-Net в Keras - Голубєв, Д. С. (My University, 2022)
Об’єктом роботи є методи сегментації зображень. Метою роботи є дослідження сегментації зображень U-Net для розв’язання задачі сегментації на прикладі сегментації рослин. Під час розробки було розглянуто алгоритми сегментації зображень. Для створення системи було використано архітектуру U-Net. Програмну модель архітектури для сегментації було реалізовано за допомогою Python та бібліотеки Keras. Було проведено дослідження поведінки зображень рослин у внутрішніх шарах мережі. Результатом роботи є мережа для сегментації рослин на зображеннях поля з рослинами
Keywords: сегментація; комп’ютерний зір; keras; u-net; згорткові нейронні мережі