Прилади та пристрої інтегральної електроніки - Бондаренко, И. Н.; Бородин, А. В.; Карнаушенко, В. П.; Васильев, Ю. С. (ХНУРЕ, 2020)
Викладено фізичні основи і принципи побудови та функціонування дискретних напівпровідникових приладів і пристроїв, сучасні та перспективні напрями розвитку компонентної бази інформаційних технологій. Розглянуто основні типи приладів та пристроїв інтегральної електроніки, особливості їхньої побудови та характеристики. Наведено аналіз технологічних і схемотехнічних рішень для аналогових й цифрових інтегральних схем. Розглянуто особливості застосування аналогових і цифрових інтегральних приладів у сучасних промислових й побутових додатках. Рекомендовано як навчальний посібник для студентів усіх форм навчання спеціальностей 171 «Електроніка», 153 «Мікро- та наносистемна техніка».
Keywords: напівпровідникові діоди; транзисторні структури; інтегральні мікросхеми; прилади оптоелектроніки