Дослідження методів сучасних технологій шифрування для захисту клієнтно-орієнтованих додатків - Кудлаєнко, М. Ю. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процеси забезпечення безпеки клієнтно- орієнтованих додатків за допомогою сучасних методів та технологій шифрування. Предмет дослідження: сучасні методи та підходи до реалізації гібридних технологій шифрування для захисту клієнтно-орієнтованих додатків. Методи дослідження та аналізу: теоретичний аналіз наукової літератури та сучасних стандартів у галузі шифрування, практичне тестування алгоритмів гібридного шифрування за допомогою програмних інструментів, порівняльний аналіз ефективності алгоритмів для різних сценаріїв використання у клієнтно-орієнтованих додатках. Результатом роботи стане створення рекомендацій щодо використання гібридних алгоритмів шифрування для клієнтно- орієнтованих додатків, що дозволить підвищити їх рівень інформаційної безпеки. Практичне застосування цих рекомендацій сприятиме адаптації існуючих методів шифрування до потреб сучасних клієнтських систем.
Keywords: технології шифрування; захист додатків; клієнтно-орієнтований додаток