Козацькі барокові мотиви в епіграфічних творах Климентія Зиновієва - Циганенко, В. Л. (ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2015)
У статті в контексті барокової поетики проаналізована козацька тематика творчості Климентія Зиновієва на прикладі трьох віршів. Було доведено, що поет позитивно ставився до козаків, високо оцінюючи їх роль у тогочасному українському суспільстві. Поетика творчості Климентія Зиновієва цілком уписується в парадигму української барокової літератури як за формою, так і за багатством художніх засобів.
Keywords: Климентій Зиновіїв; козаки; бароко; поетика