Спосіб нерівновагового позиційного кодування для зменшення інформацiйної інтенсивності відеопотоку - Бараннік, Волод. Віктор.; Бараннік, Д. В.; Твердохліб, В. В.; Стеценко, О. М.; Куліца, О. С.; Сідченко, С. О.; Фустій, В. С.; Хіменко, В. В.; Пархоменко, М. В.; Мусієнко, О. П. (ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ", 2020)
Спосіб нерівновагового позиційного кодування для зменшення інформаційної інтенсивності відеопотоку, який оперує серіями даних (послідовностями), в яких один і той же елемент зустрічають декілька разів поряд та при кодуванні елементів зображень послідовність точок однакового кольору замінюють послідовністю, яка містить сам колір, що повторюють, та кількість його повторів. Послідовність точок однакового кольору замінюють послідовністю, яка містить сам колір, що повторюють, та кількість його повторів, - формують згортку на основі виявлення довжин двійкових серій з урахуванням структурно-комбінаторних особливостей кодованих трансформант.