Моделювання об’єкту типу «шків» для верстата з ЧПК з використанням комп’ютерно-інтегрованих технологій - Замковий, А. В. (My University, 2024)
Мета роботи – створення тривимірної моделі і розробка процесу виготовлення деталі типу шків за допомогою компʼютерно інтегрованих технологій, що може бути використано на верстатах з числовим програмним керуванням(ЧПК). Об’єкт роботи – моделювання об’єкту типу "шків" для верстата з ЧПК з використанням комп’ютерно-інтегрованих технологій. Предмет роботи – технології та процеси в машинобудуванні та робототехніці. В даній кваліфікаційній роботі проаналізовано індустрію 4.0 та 5.0 у сучасному світі та сучасні комп'ютерно-інтегровані технології. Проведено аналіз основних характеристик моделювання та аналіз деталей типу «шків» та іх застосування. Проведено обгрунтування та вибір матеріалів для виготовлення деталі типу «шків». Проведено розрахунок механічних та динамічних параметрів деталі типу «шків». Проведено обгрунтування та вибір середовища моделювання. Розроблено 3D-модель деталі типу «шків». Проведено розрахунок стійкості системи. Проведено вибір станка з ЧПК. Розроблено структура G-coda. Розроблено програму для 3D друку деталі та змодельовано процес 3D друку деталі на станку.
Keywords: 3D друк; шків; верстат з ЧПК; G-КОД; індустрія 5.0; індустрія 4.0