Інтелектуальні технології в медичній діагностиці, лікуванні та реабілітації - Аврунін, О. Г.; Бодянський, Є. В.; Філатов, В. О.; Павлов, С. В.; Злепко, С. М.; Колісник, П. Ф.; Лисенко, О. М.; Чайковський, І. А. («ТД «Едельвейс і К», 2019)
У монографії узагальнено результати з питань розроблення теоретичних основ та створення інтелектуальних технологій для медичної діагностики, лікування та реабілітації. Авторами на основі теоретичних досліджень і експериментів визначено нові підходи щодо розробки біомедичних систем на основі методів моделювання біофізичних процесів та інтелектуального аналізу діагностичних даних. Створено наукові основи теорії побудови та організації інтелектуальних біотехнічних систем для діагностики, лікування та реабілітації, які полягають у формуванні основних модельних уявлень, створенні методів, інформаційнологічної структури та алгоритмічних моделей роботи цих систем для різних галузей медицини. Реалізовано оригінальні апаратно-програмні засоби функціональної діагностики, лікування та реабілітації в різних галузях медицини.
Keywords: медична діагностика; інтроскопічна візуалізація; комп'ютерне планування; інтелектуальний аналіз даних; програмно-апаратний комплекс; аналіз магнітокардіографічних даних