Сучасний погляд на оподаткування ІТ-індустрії - Токарєва, К. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
Проаналізовано низку проектів законів України, які спрямовані на врегулювання відносин оподаткування у сфері ІТ. Наголошено на необхідності систематизації всіх положень щодо оподаткування ІТ-індустрії в окремий розділ Податкового кодексу України, а саме в Розділ XIV. «Спеціальні податкові режими». A number of draft laws of Ukraine aimed at regulating tax relations in the field of IT were analyzed. It was noted the need to systematize all the provisions on taxation of the IT industry into a separate section of the Tax Code of Ukraine, namely in Section XIV. «Special tax regimes».
Keywords: оподаткування; IT-індустрія; спеціальний податковий режим; taxation; IT-industry; special tax regime