Огляд контролерів 8ми-розрядних: особливості mcs-51 i motorola - Сокіркаєв, Д. В. (ХНУРЕ, 2019)
The paper discusses the families of the most common 8 – bit microcontrollers (MC), which have low cost and are suitable for use in products for various purposes. Such microcontrollers are produced by a large number of firms. В роботі розглянуті сімейства найбільш поширених 8-розрядних мікроконтролерів (МК), що мають невисоку вартість і придатних для використання у виробах різного призначення. Такі мікроконтролери випускає велику кількість фірм.