Використання технології контент-моніторингу для вирішення задач онтологічного інжинірингу - Рябова, Н. В.; Білоіваненко, М. В.; Сидоренко, Ю. В. (Харьков, 2012)
Стаття присвячена застосуванню технології контент-моніторингу Інтернет-ресурсів для уточнення та поповнення онтології заданої предметної області. Розроблено онтологію «Бездротовий Інтернет в Україні», яка постійно оновлюється й використовується для вирішення задачі вибору оптимального тарифу та Інтернет-провайдера.
Keywords: онтологія; контент-моніторинг; бездротовий Інтернет; SWRL-правило; SPARQL-запит