Аналіз алгоритмів розпізнавання образів нейронною мережею - Панченко, Т. І. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – алгоритми розпізнавання образів нейронною мережею, що забезпечують комп'ютерну систему здатністю автоматичного розпізнавання та класифікації об'єктів на основі вхідних зображень або даних. Предмет дослідження – процес аналізу та порівняння різних алгоритмів розпізнавання образів нейронною мережею задля визначення їхньої ефективності, точності та швидкодії в різних умовах та на різних наборах даних, а також можливості їхнього використання в сучасних реаліях та умовах. Мета роботи – дослідження та порівняння різних алгоритмів розпізнавання образів нейронною мережею з метою визначення їхньої ефективності та придатності для застосування в різних сферах. Дослідження спрямоване на встановлення можливостей використання цих алгоритмів у сучасних реаліях, зокрема, у сферах комп'ютерного зору, медичного діагностування та багатьох інших областях, де розпізнавання образів є важливим етапом аналізу даних. Методи дослідження – теоретичний аналіз основ нейронних мереж та їхніх алгоритмів. Проведення серії емпіричних досліджень на різних наборах даних, статистичний аналіз отриманих результатів з використанням відповідних метрик та висунення рекомендацій щодо вибору оптимальних алгоритмів для конкретних завдань розпізнавання образів.
Keywords: клітинна інженерія; розпізнавання образів