Дослiдження технологiй розробки програм-спiвбесідникiв для сучасних месенджерiв - Гавришева, А. А. (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота «Дослідження технологій розробки програм-співбесідників для сучасних месенджерiв» має на меті з’ясувати технології розробки програм-співбесідників та створити чат-бота, ціллю якого підтвердити використання цих технології для автоматизованого обслуговування. Одними з основних завдань цього проекту були огляд літератури, огляд програм-співбесідників та сучасних месенджерів та аналіз існуючих засобів і технологій їх розробки. Для реалізації чат-бота було використано рішення на базі платформи Smart Sender та розміщено в соціальній мережі Telegram. Було проведено два типи оцінювання: з індексом споживчої лояльності та за допомогою анкет, на які відповіли загалом 12 учасників. Під час оцінки, проведеної за допомогою анкети, дійшли висновку, що результати були дуже задовільними, оскільки щодо елемента продуктивності отримано 85% схвалення у використанні чат-бота та 69,44% у елементі його корисності для збільшення швидкості обслуговування. В результаті кваліфікаційної роботи було створено Telegram бота «Medea», який може застосовувався в лікарнях для зменшення навантаження на відділ медичної реєстратура. Дослідження являє собою, як можливе застосування технологій розробки програм-співбесідників, так і спробу запровадити новий канал обслуговування клієнтів, визначаючи переваги для компанії та користувачів.
Keywords: чат бот; розробка програм-спiвбесідникiв