Модель розпізнавання тексту на основі імунного підходу - Слісаренко, Р. В. (My University, 2020)
Актуальність проблеми полягає в тому, що а даний час більшість документів зберігається на комп'ютерах і завдання створення повністю електронного документообігу далека до повної реалізації. Існуючі системи охоплюють діяльність окремих організацій, а обмін даними між організаціями здійснюється за допомогою традиційних паперових документів. Завдання перекладу інформації з паперових або ж графічних на електронні носії актуальна не тільки в рамках потреб, що виникають в системах документообігу. Сучасні інформаційні технології дозволяють нам істотно спростити доступ до інформаційних ресурсів, накопичених людством, за умови, що вони будуть переведені в електронний вигляд. Розпізнавання образів є дуже складним завданням в теоретичному і практичному сенсах, незважаючи на те, що з нею досить легко справляються багато живі організми і людина. Вкрай складно створити штучну систему і її технічно реалізувати для того, щоб ефективно виконувати даний процес. В даному випадку, під розпізнаванням розуміється співвіднесення зображення об'єкта, його образу, набору ознак самого об'єкта.
Model of Text Recognition Based on Immune Approach
Keywords: OCR; імунний підхід; AWS textract