Дослідження підходу "Інфраструктура як код" (IaC) в хмарних технологіях - Береза, Є. Д. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідити технологію “Інфраструктура як код” на п’яти сценаріях хмарної інфраструктури. В роботі розглянуто основні характеристики та функціональні можливості підходу “Інфраструктура як код” двома інструментами Terraform та AWS CloudFormation, розраховано, розгорнуто та проаналізовано п’ять сценаріїв хмарної інфраструктури за допомогою даних інструментів. Результати роботи можуть бути застосовані при розрахунку та проектуванні хмарної мережі в робочому та навчальному процесах.
Keywords: інфраструктура як код; хмарні обчислення; мережна оптимізація