Використання модели групового оцінювання для формування рейтингу суб’єктів навчання - Калиниченко, О. В.; Лєсна, Н. С.; Портянченко, Г. А. (ХНУРЕ, 2010)
Моделі колективної взаємодії в навчанні служать для організації співпраці через Інтернет учасників навчального процесу. Сюди слід віднести такі традиційні засоби спілкування як електронне листування, форуми, блоги, а також wiki-системи. Соціальна навігація може застосовуватися у прямій і непрямій формі. Пряма форма передбачає безпосереднє спілкування і анотування контенту, виражене у коментарях користувачів, які вони мають змогу залишити безпосередньо на сторінці.
Keywords: модели групового оцінювання; рейтинг суб’єктів навчання; співпраця через Інтернет