Статистичне та динамічне моделювання механічної частини багатофункціонального верстата з ЧПУ - Корхов, Д. М. (My University, 2022)
Предмет дослідження – технологія фрезерної обробки. Об’єкт дослідження – комп’ютерне моделювання фрезерного верстата з ЧПУ. Метою дослідження є моделювання статичних та динамічних навантажень на фрезерний верстат. Методи дослідження та апаратне забезпечення: 3D-моделювання механічної частини багатофункціонального верстату з ЧПУ, проектування складових частин, підбір компонентів, середовище проектування – SolidWorks 2017, доповнення SolidWorks Simulation, проведення динамічного та статичного аналізу конструкції, перевірка конструкції на міцність. Області застосування – досліджуваний макет буде взятий за основу багатофункціонального верстату з ЧПУ, який буде об’єднувати в собі 3D-принтер, лазерний гравер, а також малогабаритний фрезер. Також альтернативний варіант використання механічної частини – створення будь-яких пристроїв з числовим програмним керуванням, також одним із варіантів використання є проведення навчальних занять для студентів та учнів задля поглиблення знань у галузі верстатобудування, кінематики, механіки тощо.
Keywords: ЧПУ; верстат; САПР; 3D модель; симуляція; двигун