Методи просторово-часового доступу в системах мобільного зв’язку - Безкровний, Я. Ю. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – процес забезпечення просторово-часового доступу абонентів в системі мобільного зв’язку LTE на основі впровадження оптимальних методів визначення напрямку приходу сигналів виклику абонентських станцій кутового надрозділення. Предметом досліджень –є моделі визначення напрямку приходу сигналів на основі активного використання просторових і часових параметрів фізичного ресурсу у системах мобільного зв'язку. В роботі проводиться аналіз методів оцінки напрямків приходу сигналів виклику абонентських станцій в мережі мобільного зв’язку LTE, який полягає в попередньому одержанні чисельних оцінок роздільної здатності кореляційних алгоритмів та їх порівнянні. Отримані в роботі результати дають змогу здійснювати раціональний вибір кореляційного алгоритмувизначення напрямку приходу сигналів з метою подальшої реалізації задачі просторово-часового абонентського доступу.
Keywords: просторово-часовий доступ; адаптивна антена; смарт-антена; напрям приходу сигналів; надрозділення сигналів вибіркова коваріаційна матриця; надрелеєвський кутовий розділ; діаграма спрямованості