Методи обробки зображень на основі згорткових нейронних мереж - Доліна (Апєкішева), К. А. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є аналіз існуючих методів обробки зображень та створити свою згорткову нейронну мережу для класифікації зображень рукописних цифр та їх розпізнавання. У ході виконання атестаційної роботи був здійснен аналіз різних алгоритмів фільтрації зображень і оптимізація їх під завдання магістерської роботи, а саме методи обробки зображень на основі згортальних нейронних мереж. Завдяки цьому можна прийти до зовсім нового напрямку в обробці зображень. Обробка графічних файлів - сфера, яка в сучасному світі комп'ютерних технологій швидко і інтенсивно розвивається, з'являються нові засоби та алгоритми фільтрації зображень. На даний момент вже створено досить багато редакторів, які працюють на персональних комп'ютерах і можуть виконувати дуже складні графічні функції. Однак не всі використовують нейронні мережі, які надають можливість нового рівня якості аналізу зображення цифр. Цей факт надає можливості для розробки алгоритмів згортальних нейронних мереж, які будуть максимально ефективно виконувати аналіз зображень на новому рівні.
Methods of Image Processing Based on Convolutional Neural Networks
Keywords: нейронна мережа; згорткові нейронні мережі