Оцінка характеристик радіотехнічних засобів при модернізації - Джус, В. В.; Нестеров, Д. О.; Плужнік, О. С.; Коваленко, В. Є.; Кузьменко, Д. В. (НТУ «ХПІ», 2020)
Результати аналізу стану радіотехнічних засобів (РТЗ) зенітних ракетних військ показали, що набуває актуальності впровадження виробів надвисокої частоти вітчизняних виробників. Разом з тим, невирішеність окремих питань, недофінансування та невдосконаленість потрібної бази суттєво ускладнюють проведення повного комплексу експериментальних досліджень на полігонах щодо визначення дійсних характеристик РТЗ ЗРВ після впровадження відповідних виробів. Можливим варіантом розв’язання цього питання є проведення розрахунків характеристик РТЗ з їх послідуючим коректуванням за результатами дослідницької експлуатації зразків озброєння.
Keywords: радіотехнічний засіб