До питання підтримки стартапів на ранній стадії їх розвитку у Польщі та можливості залучення позитивного досвіду в Україні - Завадська, А. Т. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
Ефективна підтримка стартапів України залежить від належного врахування та впровадження позитивного досвіду іноземних країн. Досвід Польщі, як сусідньої держави, яка активно сприяє розвитку інновацій серед малих та середніх підприємств, може стати в нагоді при реформуванні національного законодавства та підвищенні ефективності інноваційної політики України. В межах цього дослідження було проаналізовано найбільш поширені види підтримки стартапів та їх впровадження в Польщі та Україні. // Effective support of Ukraine's startups depends on the proper consideration and implementation of positive experience of foreign countries. Poland's experience as a neighboring state that actively promotes the development of innovations among small and medium enterprises may be useful in reforming national legislation and increase the effectiveness of Ukraine's innovation policy. Within this study, the most common types of support startups and their implementation in Poland and Ukraine were analyzed.
Keywords: стартап; інновації; інноваційна інфраструктура; бізнес-інкубатор; фонд; startup; innovation; innovative infrastructure; business incubator; fund