Маркетингова орієнтація промислових підприємств в умовах нестабільності зовнішнього середовища - Соколова, Л. В. (ПП Ковальський, 2008)
Сучасний ринок характеризується постійними змінами, у тому числі масштабного характеру. Вітчизняні промислові підприємства поступово адаптуються до нестабільних умов зовнішнього середовища. Перемога у конкурентній боротьбі за ринки збуту є закономірним підсумком інтегрованих маркетингових зусиль промислових підприємств щодо їх адаптації до нестабільності зовнішнього середовища. Процес забезпечення ефективності життєдіяльності підприємств є складним і багатовекторним, що потребує розробки та впровадження системи маркетингової адаптації , ефективне функціонування якої скорочує час на утримання та зміцнення їх ринкових позицій. Запропоновано показником синергетичної якості функціонування цієї системи обрати комплексний показник адаптивності.
Keywords: маркетингова орієнтація; промислові підприємства; нестабільність зовнішнього середовища