Дослідження моделей штучного інтелекту оцінювання родючості ґрунту для ефективного вирощування сільськогосподарських культур - Доценко. М. В. (My University, 2024)
Предмет дослідження – методи оцінки родючості ґрунтів за допомогою моделей штучного інтелекту, навчання цих моделей та оцінка якості отриманих результатів. Об’єкт дослідження – процес оцінки ґрунтів за допомогою моделей на основі датасетів з даними про ґрунт та зображень поверхностей ґрунтів, особливості підходів та їх використання в польових умовах. Мета роботи – вивчення та застосування моделей штучного інтелекту для хімічного та візуального аналізу ґрунтів. Отримання результатів моделі та аналіз їх відповідності до реальності. Методи дослідження включають методи машинного та глибинного навчання для аналізу даних про ґрунти, аналіз науково-технічної літератури в галузі хімічного та поверхневого аналізу ґрунтів, а також порівняльний аналіз існуючих рішень, які вже представлені на ринку. У цій роботі розглядається процес аналізу ґрунтів за допомогою моделей штучного інтелекту та порівняння різних методів аналізу ґрунтів для оцінки їх родючості, порівняння різних підходів та можливість їх використання у польвих умовах.
Keywords: сільське господарство; хімічний аналіз; оцінювання родючості ґрунту