Удосконалення просторової мережі навчальних закладів міста Сєвєродонецька на основі геоінформаційного аналізу - Творошенко, І. С.; Шевченко, А. Р. (Харківський національний університет Повітряних Сил, 2018)
За роки незалежності відбулися значні зміни в чисельності закладів освіти України: різко збільшилася кількість вищих навчальних закладів, протилежна ситуація склалася з дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами – їх число стрімко зменшилося, приміщення знаходяться у занедбаному стані або використовуються не за призначенням. У роботі проведено дослідження стану системи дошкільних та загальноосвітніх закладів міста Сєвєродонецька за допомогою геоінформаційного аналізу, який полягає в аналізі транспортної доступності даних просторових об’єктів, а також запропоновано варіант удосконалення зазначеної просторової мережі.
Keywords: аналіз просторових даних; буферні зони; діаграми; тривимірна модель міста