Модель оптимального розподілу рекламного бюджету кафедри - Ханін, Г. С. (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі вирішено задачу формування рекламного бюджету кафедри на основі розробленої математичної моделі, із застосуванням методів лінійного програмування. Було проведено огляд математичних моделей у маркетингу, методів їх розв’язання та зроблено висновок про доцільність використання симплекс-методу для вирішення задач лінійного програмування. За допомогою мови програмування Python та бібліотеки SciPy створено комп’ютерну програму для реалізації розв’язання цієї задачі, а також виконано аналіз отриманих результатів. Наведено результати обчислювального експерименту для тестової задачі.
Keywords: лінійне програмування; маркетинг; регресійна модель; реклама; розподіл бюджету; симплекс-метод