Актуальний стан і пріоритетні напрями іноземного інвестування в Україну - Товкун, І. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2017)
У статті досліджено і проведено аналіз сучасного стану та пріоритетних напрямів іноземного інвестування в економіку України. Виявлено тенденції та досліджено перспективи розвитку залучення іноземних інвестицій, що дає змогу продемонструвати динаміку інвестицій, яка вважається індикатором зміни рівня довіри і рейтингу країни у світі. Досліджено стан інвестиційного клімату України за міжнародними рейтинговими оцінками. Установлено позитивну динаміку розвитку інвестиційної привабливості та поліпшення інвестиційного клімату країни. Також у статті визначено основні проблемні питання і несприятливі фактори, що перешкоджають стабільному розвитку інвестиційної діяльності. Розглянуто основні позитивні кроки уряду щодо вдосконалення законодавства у сфері інвестицій. // The article analyzes and analyzes the current state and priority directions of foreign investment in the Ukrainian economy. Trends are revealed and prospects for the development of foreign investment attraction, which enables to demonstrate the dynamics of investments, which is considered an indicator to change the level of confidence and rating in the world. The state of Ukraine's investment climate according to international rating estimates is investigated. The positive dynamics of the development of investment attractiveness and improvement of the country's investment climate was established. Also, the article defines the main issues and unfavorable factors that impede the stable development of investment activity. The main positive steps of the Government are considered to improve the legislation in the field of investment.
Keywords: іноземні інвестиції; глобальний інноваційний індекс; інвестиційна привабливість; foreign investment; global innovation index; investment attractiveness