Розробка трансляторапростої мови програмування - Цимбал, О. М.; Цехмістро, Р. І. (ХНУРЭ, 2006)
Описується послідовність розробки транслятора простої мови програмування у складі лексичного та синтаксичного аналізаторів, блоків керування таблицями та інтерпретації. Надаються схеми синтаксичного аналізу та елементи програмного коду транслятора. Програмне забезпечення реалізовано у середовищі розробки Visual C++ 2005 (Beta).