Математичні моделі та методи визначення траєкторії руху об’єкта за відеозображенням - Толкачова, М. Г. (My University, 2020)
В рамках даної атестаційній роботі було досліджено методи прогнозуван-ня шляху та методи вилучення функцій з відео. Розроблено математичну модель для визначення траєкторії руху об’єкта, який рухається нелінійно, за допомогою сигма-точкового фільтра Калмана. Для цього було розглянути та про-аналізовано існуючі засоби та рішення в області відстеження об’єктів. Та створено власний програмний продукт
Keywords: сигма-точковий фільтр Калмана; прогнозування шляху; траєкторія; відеозображення; нелінійна система