Огляд програм USPTO щодо боротьби з недобросовісною конкуренцією серед власників знаків для товарів і послуг - Шматков, Д. І. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2022)
У статті розглянуто актуальні програми Відомства з патентів і товарних знаків США з аналізу заявок на знаки на товари і послуги в проекції боротьби з недобросовісною конкуренцією серед правовласників. Враховуючи постійні та суттєві удосконалення цих програм, а також лідерство Відомства як за кількістю, так і за приростом заявок на торговельні марки, цей огляд може бути корисним заявникам, представникам та відповідальним особам національних офісів. The article examines the current programs of the United States Patent and Trademark Office to analyze trademark applications in the projection of the fight against unfair competition among the trademark’s owners. Given the continuous and significant improvements in these programs, as well as the Office's leadership in both the number and growth of trademark applications, this overview may be useful to applicants, representatives and officials of national offices.
Keywords: знаки на товари і послуги; торговельні марки; інтелектуальна власність; USPTO; недобросовісна конкуренція; trademarks; intellectual property; USPTO; unfair competition