Дослідження методів виявлення аномалій за допомогою відеоаналітики на основі штучного інтелекту у комплексних системах безпеки - Семеренська, В. В. (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – процес удосконалення комплексних систем безпеки шляхом використанням відеоаналітики на основі штучного інтелекту. Предмет дослідження – методи виявлення аномалій в системах відеоспостереження на основі штучного інтелекту. Мета роботи – аналіз сучасних методів виявлення аномалій в системах відеоспостереження, виявлення їх переваг та недоліків. Методи досліджень – теоретичний аналіз, формалізація та порівняння. Дана робота містить огляд алгоритмів машинного навчання для виявлення аномальної поведінки об'єктів за допомогою камер з інтелектуальною аналітикою у сучасних системах відеоспостереження а також порівняльний аналіз ефективності алгоритмів у виявленні аномальної поведінки людини. У сучасному світі безпека стала одним з головних пріоритетів, а системи відеоспостереження відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки різних об’єктів. Останнім часом відеоаналітика на основі штучного інтелекту набуває все більшої популярності та стає ключовим інструментом для виявлення аномалій у комплексних системах безпеки. В даному дослідженні ми зосередимося на аналізі сучасних систем відеоспостереження та методів обробки відеоінформації, а також на огляді методів детектування аномалій. Вивчення цих методів допоможе розробити нові та ефективні підходи для виявлення аномалій у реальному часі та підвищення ефективності комплексних систем безпеки [1].
Keywords: інформаційна безпека; системи відеоспостереження; виявлення аномалій; відеоаналітика; штучний інтелект; машинне навчання