Інтелектуальна система підтримки прийняття рішень для трейдера на фінансовому ринку - Антонов, Д. О. (My University, 2022)
Ціль роботи – побудувати ІСППР для трейдера, яка б дозволила йому отримати вигоду на ринках акцій, використовуючи алгоритми машинного навчання. Об’єкт дослідження – фінансовий ринок акцій. Предмет дослідження – нейромережеві моделі та алгоритми, які можуть бути використані для передбачення майбутньої ціни на ринку акцій. Методи дослідження – нейронні мережі та алгоритми машинного навчання. В ході цієї роботи була розроблена інтелектуальна системи підтримки прийняття рішень трейдера на фінансовому ринку. В роботі була проведена дослідницька робота для відповіді на питання "як машинне навчання може допомагати у продажах та покупках акцій так, щоб приносити прибуток?". На основі побудованої нейронної мережі було створено інтелектуальну систему підтримки прийняття рішень. Дана система представлена як клієнтський додаток. Дана система показала, що вона може виконувати поставлені завдання.
Keywords: машинне навчання; інтелектуальні системи підтримки прийняття рішень; нейронні мережі; штучний інтелект; трейдинг; гроші