Окремі правові аспекти охорони праці на ювелірних підприємствах - Швець, Н. М. (Право, 2016)
У статті аналізуються критерії добору кадрів для роботи в ювелірній галузі, умови праці на ювелірних підприємствах, характеризуються основні причини нещасних випадків та пропонуються правові засоби запобігання останнім. З метою попередження нещасних випадків та професійних захворювань на ювелірних підприємствах, мінімізації дії шкідливих виробничих факторів пропонується внесення змін до чинних нормативно-правових актів, які регламентують ювелірне виробництво, та розробка нових. // The article analyzes the criteria for the selection of personnel for work in the jewelry industry, working conditions at jewelry enterprises, characterized by the main causes of accidents and are offered legal means of preventing the latter. In order to prevent accidents and occupational diseases at jewelry enterprises, minimizing the action of harmful production factors is invited to amend the current normative legal acts regulating jewelry production, and developing new ones.
Keywords: ювелір; шкідливі умови праці; охорона праці; професійне захворювання; нещасний випадок; jeweler; harmful working conditions; labor protection; professional disease; accident