Метод балансування для керування даними на базі смарт-контрактів - Шаповал, А. С. (My University, 2025)
Об'єктом дослідження є процес балансування для керування даними у децентралізованих інформаційних системах. Предметом дослідження є методи підвищення продуктивності децентралізованих інформаційних систем на базі смарт-контрактів. Мета кваліфікаційної роботи полягає у підвищенні продуктивності децентралізованих інформаційних систем на базі смарт-контрактів за рахунок удосконалення методу балансування для керування даними. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз сучасного стану вирішення питань підвищення ефективності розподілу даних і керування доступом до них в децентралізованих системах. Визначені підходи до розподілу даних в децентралізованих системах та контролю доступу в децентралізованих системах зберігання даних. Удосконалений та досліджений метод балансування для керування даними на базі смарт-контрактів та проведена оцінка його ефективності.
Balancing Method for Data Management Based on Smart Contracts
Keywords: смарт-контракт; блокчейн; децентралізована система; дерево Меркла