Теоретичні основи забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства - Полозова, Т. В.; Кисліченко, А. П. (ХНУРЕ, 2016)
Дослідження фінансово-економічної безпеки та нових підходів щодо розробки і впровадження в практику стратегії забезпечення безпеки дозволяють реалізувати відповідні дії з попередження, нейтралізації та протидії зовнішніх і внутрішніх, постійно виникаючих загроз та здатні забезпечити розвиток ефективної і захищеної у всіх аспектах діяльності підприємництва. The essence of the notion financial and economic security of the enterprise is analyzed. Financial and economic security is the condition of steady functioning and development of enterprises, through active and purposeful activities of security actors to prevent and counteract the potential threats and dangers, and on establishing enabling conditions for the effective use of internal and external resources to achieve goals. The purpose and primary tasks financial and economic security of the enterprise are described.
Keywords: фінансово-економічна безпека; конкурентоспроможність; завдання фінансово-економічної безпеки