Математичне моделювання гнучко-жорсткої друкованої плати - Шумаков, Д. О. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – процес моделювання гнучко-жорсткої друкованої плати. Предмет дослідження – гнучко-жорстка друкована плата. Мета магістерської випускної атестаційної роботи являється – синтез математичної моделі гнучко-жорсткої друкованої плати для розрахунку теплового впливу на цілісність гнучко-жорсткої друкованої плати. Методи дослідження – математичне моделювання, 3D моделювання, метод кінцевих елементів. У магістерській випускній атестаційній роботі досліджено вплив температурного впливу на гнучко-жорстку друковану плату та отримані математичні моделі їх взаємозв’язку. Синтезовано математичну модель гнучко-жорсткої друкованої плати для аналізу впливу температури на об’єкт дослідження. Зроблено розрахунок математичної моделі, та звірено його з розрахунком впливу температури у 3D моделюванні. Так як, розрахунок математичної моделі збігається з розрахунком 3D моделювання, на основі чого можна зробити висновок, що нема ніякої необхідності в моделюванні параметрів гнучко-жорсткої друкованої плати через додаткові спеціалізовані системи 3D модулювання. Для визначення основних шкідливий виробничих факторів в робочій зоні виконали необхідні розрахунки в розділі охорони праці. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані у студентському збірнику наукових статей.
Keywords: гнучко-жорстка друкована плата; шлейф; 3D модель