Універсальна платформа для налагодження та керування БПЛА мультироторного типу - Роменський, О. О. (My University, 2024)
Об’єктом розробки є процес розробки універсальної, спеціалізованої платфоми, що включає в себе два оригінальні, мультироторні літальні апарати. Предметом розробки є універсальна платформа на базі двох мультироторних літальних апаратів, що призначена для підготовки спеціалістів БПЛА. Мета роботи полягає в створенні технічної бази для підготовки спеціалістів безпілотної авіації за рахунок розробки універсальної платформи для налагодження і керування БПЛА мультироторного типу. В ході роботи було проаналізовано існуючі компоновки рам, проведено підбір та тестування електричних силових агрегатів. На базі цього аналізу було розроблено структуру універсальної платформи, виготовлено діючий, експериментальний зразок розробленої платформи, обрано відео систему на мультикоптери. Результатом роботи є працююча універсальна платформа для налагодження і керування БПЛА мультироторного типу. Також отримані результати відповідають переліку Цілей сталого розвитку, зокрема Цілі 11 Сталий розвиток міст та громад ( п. 11.4 та 11.5).
Keywords: спеціаліст БПЛА; БПЛА мультироторного типу; FPV