Аналіз зачисних поліграфічних технологій сучасних грошових купюр - Демська, А. І.; Морозова, Д. Ю.; Бізюк, А. В. (ХНУРЭ, 2017)
Сучасна банкнота є не просто засобом платежу, а й певним предметом мистецтва. Виробництво банкнот в цілому характеризується складністю. Враховуються естетичні, технологічні та офіційні особливості та вимоги до оформлення банкноти при її створенні, впроваджуються різноманітні актуальні захисні елементи для ліквідації загрози економічного збитку державі.
Keywords: поліграфічна технологія; грошова купюра