Дослідження методів і моделей рекрутингу персоналу в корпоративній інформаційної системі - Афенченко, Д. Р. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процес інтелектуального відбору та оцінювання кандидатів на вакансії в корпоративних інформаційних системах. Метою роботи є підвищення ефективності рекрутингу за рахунок розробки інформаційної технології на основі гібридного підходу до інтелектуального ранжування кандидатів (Large Language Model + Нечітка логіка). Під час дослідження застосовувалися такі методи: системний аналіз, методи обробки природної мови (NLP), теорія нечітких множин, порівняльний експеримент. Наукова новизна роботи полягає у запропонованому гібридному підході до ранжування кандидатів, який поєднує семантичний аналіз (LLM) та нечітку логіку та розробленій інформаційній технології інтелектуального ранжування кандидатів в корпоративній інформаційній системі. Отримані результати мають практичне значення для HR-підрозділів компаній та рекрутингових агентств і можуть бути використані для автоматизації первинного скринінгу резюме та зменшення суб’єктивізму при наймі.
Keywords: велика мовна модель; нечітка логіка; рекрутинг; семантичний аналіз