Управління ризиками в контексті забезпечення економічної безпеки підприємства - Кондрашов, І. Є. (My University, 2024)
Метою дослідження є аналіз теоретичних підходів та удосконалення управління ризиками в контексті забезпечення економічної безпеки підприємства. Розкрито економічний зміст та етапи управління ризиками в контексті забезпечення економічної безпеки підприємства. Розглянуто сутність ризику рейдерських захоплень підприємства. Здійснено огляд сучасних методів оцінки ризиків діяльності підприємства. Проаналізовано фінансові результати діяльності АТ «Інститут інформаційних технологій». Досліджено практичні методи оцінки ризиків, що використовуються в АТ «Інститут інформаційних технологій». Запропоновано концептуальний підхід до формування системи ризик-менеджменту на підприємстві. Розроблено практичні рекомендації щодо управління ризиком рейдерського захоплення для АТ «Інститут інформаційних технологій». Наведено структурно-логічну характеристику результатів дослідження.
Keywords: ризик; система ризик-менеджменту; економічна безпека; ризик рейдерського захоплення