Особливості ставлення студентської молоді до становлення електронного уряду в Україні: емпіричні аспекти - Омельченко, В. В. (ун-т ім. В. Н. Каразіна, 2010)
У статті здійснюється аналіз даних соціологічного дослідження, проведеного у 2009 г. серед студентів вищих навчальних закладів м. Харкова, що дозволило виявити особливості ставлення студентської молоді до становлення електронного уряду в Україні. Пропонується типологія причин, що гальмують процес упровадження інформаційних технологій, у тому числі електронного голосування, у сфері організації державного управління. The data of survey of Kharkiv region higher school students in technical and humanity sciences (n=1604) are analyzed in the paper. The author focuses on peculiarities of higher school students’ attitudes to the electronic government formation in Ukraine. The author also gives the typology of obstacles in the way of information technologies implementation in the sphere of electronic voting and public management process as a whole.
Keywords: електронний уряд; електронне голосування; студентська молодь; electronic government; electronic voting; student young people