Використання малих мовних моделей для оптимізації процесів планування та управління поліграфічним виробництвом - Король, А.; Манаков, В. (ХНЕУ, 2026)
Поліграфічне виробництво генерує колосальні обсяги даних, проте ефективність їх використання залишається критично низькою. Класичні ERP (Enterprise Resource Planning) та MES (Manufacturing Execution Systems) системи чудово справляються з фіксацією фактів та веденням обліку, але часто виявляються надто ригідними для оперативного планування в умовах невизначеності.
Keywords: поліграфічне виробництво; ERP (Enterprise Resource Planning)