Алгоритми обробки даних для підвищення енергозбереження бездротових сенсорних мереж - Гаптельманов, А. В. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи аналіз алгоритмів обробки даних для підвищення енергозбереження бездротових сенсорних мереж з використанням методів машинного навчання. У ході виконання кваліфікаційної роботи розроблено алгоритми роботи сенсора бездротової сенсорної мережі та побудовано бінарне дерево рішень, які можуть бути використані для підвищення енергозбереження функціонування вузлів в бездротових сенсорних мережах. Розглянуто методи машинного навчання. Для реалізації запропонованого алгоритму обрано метод дерева рішень. Вибір пов'язаний з тим, що даний метод має високу інтерпретацію та схожий із процесом прийняття рішення оператором. Грунтуючись на ідемпотентності предикатів дерева рішень, пропонується скоротити кількість сеансів зв'язку за рахунок динамічного визначення частоти передачі. Таким чином, цей підхід дозволить позбутися постійної передачі даних бездротовим каналом зв'язку, тим самим буде зекономлено енергоресурси вузлів мережі.
Data Processing Algorithms to Improve Energy Saving of Wireless Sensor Networks
Keywords: машинне навчання; сенсорна мережа; дерево рішень; адаптивний алгоритм; програмне забезпечення