Швидкознімна гайка - Білий, В. В.; Дудар, З. В.; Копоть, М. А.; Кравченко, Т. М. (My University, 2021)
Швидкознімна гайка складається з обойми. Обойма складається з двох частин - зовнішньої та внутрішньої з різьбою, між якими додатково введено рухомі опорні кульки, які взаємодіють з обома частинами обойми гайки та дозволяють здійснювати багаторазовий, швидкий, безпечний монтаж/демонтаж без застосування допоміжних інструментів, і два армовані гумові пильники, які, в свою чергу, захищають рухомі кульки від бруду та запобігають підклинюванню і виходу з роботи гайки.
Keywords: гайка швидкознімна; машинобудування; різьбові кріплення