Моделювання удосконаленої конструкції маніпулятора робота з використанням алгоритмів - Кострова, Г. Ю. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – маніпулятор МР. Предмет дослідження – геометричномасові характеристики маніпулятора МР. Мета роботи – пошук оптимальної конструкції маніпулятора МР з використанням методу генеративного моделювання. Проаналізовано існуючі технології удосконалення спроектованої конструкції, а саме технології топологічної оптимізації та генеративного дизайну, розглянуто алгоритм та основні етапи генеративного дизайну. Далі було обрано САПР для генеративного проектування. Було проведено аналіз технічного завдання та наведено початкову інформація для дизайну. Проведено аналіз силового навантаження та проведено оптимізацію форми основи, форми ланок та розроблено фінальну конструкцію маніпулятора.
Keywords: топологічна оптимізація; генеративний дизайн; cad-системи; САПР; силове навантаження; генеративне проєктування