Розробка моделі IoT для обміну інформації в мережах з радіотрансиверами ESP8266 та CC2538 - Заянчуковський, О. Г. (My University, 2021)
Тема магістерської кваліфікаційної роботи – розробка оптимальної моделі обміну даними у бездротовій сенсорній мережі з використанням трансиверів ESP8266 та СС2538 з підтримкою мережевих стандартів Wi-Fi та IEEE 802.15.4. Мета магістерської роботи: дослідження теорії роботи та оптимальних рішень при розробці оптимальних моделей обміну даними у бездротових сенсорних мережах із підвищеними вимогами до енергоспоживання кінцевих пристроїв. В процесі роботи було розглянуто основні підходи до побудування структури та моделювання бездротових сенсорних мереж за допомогою теорії графів. Досліджено алгоритми керування топологією мережі для зменшення рівня інтерференції та підвищення відмовостійкості мереж, а також для підвищення автономності пристроїв у мережах за рахунок оптимізації енергоспоживання. Розглянуто алгоритми геомаршрутизації у бездротових сенсорних мережах із сітчастою топологією та можливість визначення відносних та абсолютних координат пристроїв у мережі.
Keywords: вбудовані системи; бездротові мережі; обмін даними; топологія мережі