Дослідження методів обробки природної мови для генерації діалогів - Воробйов, Є. К. (My University, 2022)
Метою роботи є дослідження та аналіз методів та алгоритмів автоматичної класифікації діалогових актів та розробка власної моделі на основі попередніх досліджень. Дослідження, що проведені в роботі базуються на використанні теорії ймовірностей та математичної статистики, теорії графів, теорії та методів оптимізації, апарату штучних нейронних мереж для розв'язання задачі розпізнавання діалогових актів; методів математичного та комп’ютерного моделювання для верифікації точності запропонованої моделі. У роботі проведено аналіз стану класифікації діалогових актів та порівняння наявних алгоритмів та методів. На основі отриманих результатів сформовані вимоги до моделі та запропонована власна модель класифікації актів. Проведено навчання та тестування моделі з подальшим аналізом результатів
Keywords: глибоке навчання; діалог; нейронні мережі; обробка природної мови