Соціокультурні чинники націотворення - Яковлев, А. О. (ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2017)
В статті розглянутий процес формування та розвитку сталих соціальних спільнот від роду до нації. .Виокремлені основні соціокультурні чинники процесу націотворення , пояснений характер їхньої взаємодії, результати взаємовпливу, сталість і комплексність їхньої дії впродовж процесу, що розглядається. Обумовлена необхідність таких чинників для оптимального завершення процесу націотворення. Вказані шляхи подальшого аналізу розвитку націотворчого процесу.
Keywords: соціальна спільнота; народ; соціокультурні чинники; еволюція суспільства; націотворення; етнос