Оптимізація конструкції приводу маніпулятора промислового складального робота - Дєркі, А. Н. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – моделювання конструкції приводів роботів-маніпуляторів на виробництві. Предмет дослідження – конструкція приводу промислового складального робота з використанням планетарної передачі. Метою даної роботи – розробка моделі редуктору з планетарною передачею з використанням технологій 3D друку складових частин. В результаті виконання даної роботи було проведено аналіз промислових маніпуляторів для збиральних операцій. Було проаналізовано та класифіковано різні типи редукторів, що використовуються в промислових маніпуляторах. Було виконано розрахунок планетарної передачі. Виконано експериментальне дослідження різних варіантів виконання конструкції планетарної передачі. За допомогою 3DMaya було створено три різних моделі планетарного редуктора. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані у міжнародній науковій інтернет-конференції «Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення».
Keywords: 3DMaya; 3D друк; планетарна передача; редуктор; робот-маніпулятор