Сутність державної інформаційної політики в умовах розвитку інформаційного суспільства в Україні - Хаустова, М. Г. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
У статті проаналізовано наукові підходи до розуміння сутності правовоїї політики та інформаційного суспільства в Україні. Характер їх співвідношення і взаємодії відображений у визначенні державної інформаційної політики як такої, що спрямована на створення та забезпечення функціонування правової системи регулювання інформаційних відносин, забезпечення інтересів людини, суспільства та держави у всіх сферах інформаційної діяльності, реалізується засобами державної влади і має на меті формування інформаційного суспільства в державі. // The article analyzes scientific approaches to understanding the essence of legal policy and information society in Ukraine. The nature of their relationship and interaction is reflected in the definition of state information policy as such, aimed at creating and ensuring the functioning of the legal system of information relations, ensuring the interests of man, society and the state in all spheres of information activity. society in the state.
Keywords: правова політика; правова система; правова культура; інформаційне суспільство; цифрове суспільство; цифровізація