Місце України в системі забезпечення міжнародної економічної безпеки - Білоусов, Є. М. (Право, 2016)
Стаття присвячена аналізу та дослідженню місця України в системі забезпечення міжнародної економічної безпеки. Розкрито основні пріоритетні напрями та шляхи забезпечення національної економічної безпеки, її місце в системі забезпечення міжнародної економічної безпеки. Досліджено та розкрито основні проблеми, пов’язані із створенням такої системи та її ефективним функціонуванням. // The article is devoted to the analysis and research of the place of Ukraine in the system of provision of international economic security. The main priority directions and ways of ensuring national economic security, its place in the system of provision of international economic security are revealed. The main problems associated with the creation of such a system and its effective functioning are investigated.
Keywords: економічна безпека держави; міжнародна економічна безпека; система забезпечення економічної безпеки держави; стратегія забезпечення національної економічної безпеки; глобальна міжнародна економічна система; state economic security; international economic security; state economic security system; strategy for providing national economic security; global international economic system