Зарубіжний досвід правового регулювання звільнення працівників у випадку одноразового грубого порушення трудових обов’язків - Козін, С. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті автором досліджено особливості правового регулювання звільнення працівників у випадку одноразового грубого порушення трудових обов’язків у зарубіжних країнах. Проведено порівняльну характеристику законодавства західних країн у зазначеній царині. Зроблено висновок, що у світі існують два основних підходи до правового регулювання трудової діяльності керівника організації. // In the article, the author investigated the peculiarities of legal regulation of employees' release in the event of a one-time coarse violation of labor duties in foreign countries. A comparative description of the legislation of Western countries in the field is carried out. It is concluded that in the world there are two main approaches to the legal regulation of the work of the head of the organization.
Keywords: звільнення; одноразове грубе порушення трудових обов’язків; трудовий договір; керівник організації; працівник; роботодавець; dismissal; disposable rude violation of labor duties; labor contract; head of organization; employee; employer